Що приготувати з першого врожаю: смачні рецепти в мультипекаре

18

Дачний сезон тільки почався, і найбільші клопоти ще попереду. Однак через місяць-другий ви вже зможете насолодитися першими плодами своїх дачних праць. Молода морква і кабачки, літня картопля і свіжі томати – все це може стати корисними і смачними інгредієнтами для нових страв. Захопіть з собою компактну міні-пекарню мультипекар 6-ї серії від redmond-вона майже не займе місця в багажнику, зате допоможе швидко і просто приготувати чимало різноманітних страв, коли на свіжому повітрі у вас розіграється апетит.

страви з власного врожаю завжди смачніше

Один з головних плюсів цього приладу – змінні панелі. Їх легко від’єднати від пристрою і промити м’якою губкою під проточною водою. Завдяки антипригарному покриттю продукти не пристають до форм, що дуже корисно в дачних умовах при відсутності посудомийної машини або навіть гарячої води.

Морквяні вафлі

З першим урожаєм молодої моркви обов’язково спробуйте корисну низькокалорійну альтернативу класичним віденським вафлям. За допомогою міні-пекарні мультипекар ви приготуєте поживну страву, яка може стати закускою до обіду або повноцінною вечерею після довгого трудового дня. Будуть потрібні панелі ramb – 02 (вафлі) .

морквяні вафлі

Інгредієнти

  • борошно — 125 г
  • морква — 100 г (2 середніх коренеплоду)
  • цукор — 100 г
  • масло вершкове — 50 г
  • горіх волоський — 50 г
  • чорнослив — 50 г
  • сметана жирністю 15-20% — 50 г
  • розпушувач — 3 г (або 0,5 ч. Ложки соди, гашеного оцтом)
  • молоко — 100 мл
  • масло рослинне — 30 мл
  • горіх мускатний — на кінчику ножа
  • кориця-1 щіпка
  • імбир мелений-1 щіпка

Приготування

Заздалегідь виймаємо вершкове масло з холодильника. Подрібнюємо моркву за допомогою дрібної терки, чорнослив дрібно нарізаємо. Волоський горіх перемелюємо у велику крихту, для цього можна покласти його в поліетиленовий пакет і постукати молоточком для відбивання.

У миску кладемо розм’якшене вершкове масло, борошно, спеції і перетираємо в крихту. Туди ж викладаємо моркву, чорнослив і горіхи, додаємо цукор і сметану, все гарненько перемішуємо. У суміш кладемо розпушувач і, поступово підливаючи молоко, знову вимішуємо.

Встановлюємо в мультипекар панелі для віденських вафель, включаємо прилад, закриваємо кришку. Після того як індикатор повідомить про готовність до роботи, відкриваємо прилад і заповнюємо панелі тестом. Закриваємо кришку і готуємо страву протягом 10-12 хвилин.

Літній омлет з шинкою і кропом

Кріп – одна з найбільш універсальних літніх приправ з пряним соковитим смаком. Його використовують в супах, других стравах і несолодкої випічці. Він дуже корисний: підвищує апетит, благотворно впливає на роботу серця і шлунка, знижує підвищений тиск. Якщо голод наздогнав раптово, і ви вирішили зробити перерву від робіт на городі, запечіть запашний омлет в мультипекаре зі свіжим кропом прямо з грядки. Будуть потрібні панелі ramb-17 (омлет) .

літній омлет

Інгредієнти

  • яйце — 2 шт.
  • шинка — 50 г
  • кріп свіжий — невеликий пучок
  • вершки 10% – 1,5 ст. Ложки
  • масло рослинне для змазування панелей
  • сіль за смаком

Приготування

Нарізаємо шинку невеликими кубиками, кріп подрібнюємо. У миску розбиваємо яйця, наливаємо вершки, присолюємо і трохи збиваємо. Туди ж кладемо шинку і кріп, перемішуємо. Змащуємо панелі для омлету рослинним маслом, встановлюємо в мультипекар, закриваємо кришку, включаємо. Після загоряння індикатора готовності до роботи відкриваємо прилад, виливаємо підготовлену суміш на панелі, закриваємо кришку. Час запікання 8 хвилин. За бажанням, кріп можна не додавати в яєчну суміш, а щедро посипати їм готовий омлет.

Класичні деруни

Золотисті картопляні оладки за традиційним білоруським рецептом особливо добре виходять з молодої картоплі. Вони будуть володіти ніжним, трохи солодкуватим смаком і відмінно вгамують голод після старанної роботи в саду. Будуть потрібні панелі ramb – 11 (пиріжки) .

деруни

Інгредієнти

  • картопля — 3-4 середніх бульби
  • яйце-1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 середня головка
  • масло рослинне для змазування панелей
  • сіль-0,5 ч. Ложки

Приготування

Картопля очищаємо і подрібнюємо на крупній тертці, трохи віджимаємо. На дрібній тертці натираємо цибулю. У миску кладемо картоплю, цибулю, розбиваємо яйце, подсаливаем. Все ретельно вимішуємо. Змащуємо і встановлюємо вмультипекар панелі для пиріжків, закриваємо, включаємо. Після індикації про готовність приладу до роботи викладаємо картопляну масу в форми, закриваємо кришку. Час приготування 10-15 хвилин.

Сендвіч з томатами і моцарелою

Помідори – справжнє джерело корисних речовин, вітаміном і мінералів. Вони особливо цінні високим вмістом лікопіну, який може допомогти захистити організм від серцево-судинних і онкологічних захворювань. Соковиті сендвічі з моцарелою і свіжими томатами прямо з грядки можуть стати корисним низькокалорійним перекусом, який буде готовий всього за 3-5 хвилин. Будуть потрібні панелі ramb – 01 (сендвічі) .

сендвіч з томатами і моцарелою

Інгредієнти

  • хліб тостовий – 4 скибочки
  • сир моцарелла-120 г
  • томати-120 г
  • соус томатний — кетчуп) — 1 ст. Ложка
  • соус песто-1 ч. Ложка

Приготування

Сир і томати нарізаємо тонкими скибочками. Два шматочки хліба змащуємо соусом, розкладаємо скибочки томата і сиру, зверху накриваємо шматочками хліба. У мультипекар встановлюємо панелі для сендвічів, закриваємо прилад і включаємо його. Після нагрівання до готовності (загориться індикатор) викладаємо сендвічі в форми і закриваємо. Час запікання 3-5 хвилин.

Оладки з кабачків

Кабачок-один з найбільш універсальних овочів, з якого можна приготувати суп і друге, закуску і навіть десерт. Цей овоч багатий калієм, кальцієм, залізом і магнієм, містить велику кількість вітаміну с, а також антиоксидантів, які омолоджують організм. Спробуйте приготувати з ваших кабачків класичні соковиті страви за допомогою міні-пекарні мультипекар. Будуть потрібні панелі ramb – 11 (пиріжки) .

оладки з кабачків

Інгредієнти

  • кабачок-700 г
  • борошно рисове — 90 г
  • напівтвердий сир жирністю 45-50% (наприклад, «гауда») — 70 г
  • яйце — 1 шт.
  • часник — 2 зубчики
  • сіль
  • перець
  • зелень кропу, петрушки за смаком

Приготування

Кабачки очищаємо від шкірки, якщо у вас молоді плоди або ви взяли цукіні, то можна не чистити. Натираємо на крупній тертці, присолюємо, перемішуємо і відставляємо в мисці на 10-15 хвилин. Часник подрібнюємо (на дрібній тертці або пресом), зелень дрібно ріжемо. Сир натираємо на крупній тертці.

Коли підсолені кабачки дали сік, віджимаємо їх, зайву вологу зливаємо. До кабачків додаємо яйце, сир, зелень, часник, перець, сіль, все гарненько перемішуємо. Потроху додаємо борошно і вимішуємо. У мультипекар встановлюємо панелі для пиріжків, включаємо прилад. Після його прогрівання (коли загориться індикатор готовності до роботи) викладаємо кабачкову масу в форми, закриваємо. Час приготування 18-20 хвилин.

Листковий пиріг з яблуками

Найкращий десерт – приготований з любов’ю своїми руками. А якщо ще й взяти соковиті садові овочі, вийде ніжне листкове ласощі з легкою кислинкою, яким можна поласувати в будь-який час дня. Будуть потрібні панелі ramb – 16 (піца) .

листковий пиріг з яблуками

Інгредієнти

  • тісто листкове – 200 г (приблизно 1 лист зі стандартної упаковки)
  • яблука — 1-2 шт.
  • кориця — на кінчику ножа
  • мед — 1 ст. Ложка

Приготування

Очищаємо яблука від шкірки і серцевини, нарізаємо тонкою соломкою або натираємо на тертці для корейської моркви. Тісто розрізаємо на 2 частини, відповідні габаритам форми, при необхідності трохи розгортаємо. У мисці змішуємо подрібнені яблука, корицю і мед. Вмультипекар встановлюємо панелі для піци, включаємо його. Після того як загориться індикатор готовності до роботи, в форму викладаємо перший шар тіста, зверху нього — начинку, акуратно розрівнюємо. Накриваємо другим шаром тіста, трохи притискаємо його по краях до першого. Закриваємо кришку приладу і випікаємо пиріг 12-14 хвилин. Подавати можна з морозивом.

у мультипекаря більше 40 варіантів змінних панелей

Щоб випробувати ці та багато інших рецептів, замовляйте мультипекар 6-ї серії і змінні панелі до нього з колекції (понад 40 моделей) на офіційному сайтеmultivarka.pro