На вулиці мінус тридцять? Значить, пора йти купувати морозильна камера!

5

За підтримки: морозильні камери

Пропоную сьогодні поговорити на кілька несподівану у ці зимові холоди тему, а саме поговорити про морозильних камерах і морозильниках. 🙂 Для тих, хто сумнівається у своєчасності цієї теми зараз на блозі нагадаю одну російську народну приказку, яка, як відомо, «готувати воза взимку, а сани влітку» … А також зауважу, що з настанням сезону літніх заготовок купувати морозильники, морозильні ларі і вітрини кинуться всі ті, хто сьогодні про це поки ще не думає, а, як відомо, будь ажіотаж негайно відбивається на ціні товару, а це означає, що з настанням літа помітно зростуть і ціни на будь морозильне обладнання. У той же час ті, хто вирішить придбати морозильну камеру або морозильник зараз, тобто взимку, зможуть суттєво заощадити при купівлі.

Ну, що? Я вас умовив? 🙂 Ви питаєте, навіщо вам морозильник, якщо у вас вдома вже є сучасний, а головне — дуже місткий холодильник? На це я вам скажу таке … Я сумніваюся в тому, що холодильник може замінити в будинку морозильна камера. Згадайте хоча б обсяг морозильного відділення в наших холодильниках, а після скажіть мені, чи багато ви зможете засунути туди продуктів? Я впевнений, що у кращому випадку, ви зможете заховати в морозильну камеру холодильника тільки продукти, які ви і ваша сім’я мають намір з’їсти в найближчі два тижні. А це означає, що ви, напевне, зможете задіяти свій холодильник при літніх сезонних заготовках, а значить, і, навряд, чи зможете створити запас заморожених овочів і фруктів на майбутню зиму.

Адже давно вже відомо, що заморожені овочі і фрукти за своєю корисності практично не поступаються свіжим. Більш того, заморожування продуктів вважається зараз найбільш оптимальним способом збереження продуктів, так як в цьому випадку для збереження овочів і фруктів не використовуються консерванти і інші добавки. Зазвичай овочі, призначені для зберігання в морозильних камерах, просто піддають шокового заморожування — швидкому впливу низьких температур, досягають мінус 30-40 градусів, яке так швидко сковує плоди, що вода, що міститься в клітинах, просто не встигає організуватися у великі кристали льоду, які руйнують клітинні оболонки. У результаті клітини залишаються цілими, і продукт при розморожуванні тримає форму. Швидка заморозка є одним з найбільш щадних способів збереження вітамінів у продуктах і вітаміни після заморозки руйнуються навіть менше, ніж при природному зберіганні. Якщо, наприклад, при звичайному зберіганні втрати вітаміну С, що відбуваються під впливом повітря, світла та ряду інших факторів, досягають 50-60%, то при заморожуванні ці самі ж втрати в два рази менше.

Заморожені овочі, як стверджують дослідження, часто навіть корисніше імпортних «свіжих», які продаються взимку в наших супермаркетах. Фахівці стверджують, що свіжі на вигляд овочі, які проходять досить довгий шлях, перш ніж потрапити на прилавок, втрачають більшість містяться в них вітамінів і мінералів. Заморожені овочі, навпаки, піддаються обробці через кілька годин після того, як були зібрані, і їх поживна цінність майже повністю зберігається. Австрійські дослідники, зокрема, порівняли поживну цінність заморожених продуктів і свіжих імпортних овочів, які продаються взимку. Виявилося, що вміст вітамінів в заморожених горосі, цвітній капусті, бобах, кукурудзі та моркві виявилося набагато вище, ніж в імпортних свіжих овочах з Італії, Іспанії, Туреччини та Ізраїлю. Адже свіжі овочі, які продаються взимку, зазвичай привозять до нас з Південної Європи чи Африки, і тому вони за довгий шлях частково втрачають свою поживну цінність.

Підтверджують висновки, зроблені австралійцями, і канадські вчені. Швидкозаморожені овочі по своїй живильній цінності, в тому числі і за вмістом водорозчинних вітамінів, за даними Гуэлфского університету (Канада), майже еквівалентні свіжим. Бланшування і заморожування овочів призводять лише до незначного зниження початкового рівня аскорбінової кислоти, в той же час вміст тіаміну і рибофлавіну не змінюється. При зберіганні в умовах -20°С заморожених овочів протягом 26 місяців втрат вітамінів В1 і В2 не спостерігалося, а вміст вітаміну С знижувалося у різних культур тільки на 13-40%, причому ці зміни відзначені у цукрової кукурудзи та овочевої квасолі через 8 місяців зберігання, біля овочевого гороху — через 12.

Таким чином, володіючи будинку містким морозильником, ви зможете забезпечити себе і свою сім’ю вітамінами на весь рік тільки за рахунок літніх заготовок. Ну, а вітаміни дозволять вам і вашим близьким зміцнити і зберегти своє здоров’я навіть в самий несприятливий час року. А здоров’я — це, як відомо, те, що ви ніколи не зможете купити ні за які гроші, бо воно безцінне …

Популярні Записи:

  • Робота на олімпійських об’єктах в Сочі
  • Робота екскаваторником?
  • Як позбутися від цвілі на стінах квартири
  • Поговоримо про роботу в Норвегії — Інформація «з перших рук» — Ексклюзивне інтерв’ю «Стройки24»
  • Потрібні муляри в Росії? В якому місті? Скільки вони можуть заробити там?
  • Супер-шпаргалка на День будівельника 2010
  • Газоблоки та піноблоки. Питання і відповіді
  • Капітальний і поточний ремонт житлового приміщення з точки зору юриста
  • Які країни громадянин Естонії може відвідати без оформлення візи?
  • Орієнтовні ціни на будівельні роботи
  • Який кабель краще вибрати для телевізійної антени?
  • Кому потрібен машиніст бульдозера?
  • Як мити кришталеву люстру?
  • Програма для розрахунку вентиляції — VentCalc V. 2
  • Виконавча документація в будівництві: акт прихованих робіт
  • Бляхар? А хто це?
  • Цирк та будівництво — поняття цілком сумісні!
  • Дає постійний вид на проживання в Естонії право на роботу в Норвегії?
  • Нелегальна робота в Норвегії
  • Як позбутися кротів на ділянці?
  • Плюси і мінуси наливних підлог
  • Як заробити на гранітному щебені та мармурової крихти?
  • Список 87 московських кварталів, які отримають в 2009-2011 роках нове планування територій
  • Які країни може відвідати без оформлення візи «естонська чужий» або людина з паспортом «іноземця», виданим в Естонії?
  • Чому «потіють» і «плачуть» пластикові вікна ?