Як засолити скумбрію швидко, добу і готово

26

З мороженої або свіжовиловленої скумбрії виходить дуже смачна і ароматна солона рибка, яку можна пробувати вже через добу після засолювання. Завдяки додаванню в розсіл, в якому солиться риба, соняшникової олії (можна використовувати як рафінована, так і ароматне домашнє рослинне масло), скумбрія виходить ніжною, але в той же час нарізані шматочки не розпадаються і зберігають свою цілісність. Тому, якщо хочете отримати смачну засолену скумбрію, тоді цей рецепт для вас!

Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • скумбрія – 1 шт.;
  • сіль-1 ст. Л. (з гіркою);
  • цукор-0,5 ст. Л.;
  • соняшникова олія-3 ст. Л.;
  • вода – 0,5 л;
  • чорний перець горошком – 4 шт.

Приготування солоної скумбрії:

1. Для початку приготуйте розсіл, в якому буде засолюватися скумбрія. Для цього в каструлю влийте воду, додайте сіль, цукор і горошини чорного перцю, після чого прокип’ятіть одну-дві хвилини (з самого моменту закипання). Киплячий розсіл відставте в сторону і остудіть його.

Порада: щоб розсіл швидше охолов, поставте каструлю в тазик або миску з холодною водою (завдяки такій маніпуляції процес охолодження значно прискориться).

2. Цибулину середньої величини очистіть, сполосніть під водою і наріжте тонкими півкільцями/пір’ям. Далі покладіть її рівномірним шаром на дно ємності, в якій буде засолюватися скумбрія (це може бути пластиковий контейнер, скляна банка або судочок).

3. Після беріться за оброблення скумбрії (заморожену рибу не забудьте заздалегідь розморозити): відріжте голову, хвіст і плавники, видаліть всі нутрощі разом з чорною плівкою і запеченої кров’ю і дуже добре вимийте тушку риби всередині (вона повинна бути світлою). Наріжте її невеликими шматочками.

4. Нарізану скумбрію плотненькими шарами укладіть зверху на шар нарізаної цибулі.

5. Далі рибу залийте остиглим (холодним!) розсолом (він шматочки скумбрії повинен покрити повністю).

6. До розсолу влийте соняшникову олію (з домашнім маслом рибка буде ароматні) і щільно накрийте ємність, в якій буде солитися скумбрія.

7. Контейнер(банку / судочок) з рибою поставте в холодильник. Через добу (цього часу цілком достатньо для того, щоб скумбрія добре просолилася) рибу можна вже пробувати. Відмінним доповненням до такої рибної закуски буде картопля і зелена цибуля. Приємного апетиту!